• Intra in cont
  • 0749314956
  • Favorite
  • 0 0,00

Un altfel de "back to school" - Rugăciune pentru copii

Un altfel de "back to school" - Rugăciune pentru copii
Azi (13.09.2021) a început un nou an școlar. Toate unitățile de învățământ și-au deschis porțile pentru a răsuna din nou de zarva și bucuria copiilor.

De mai bine de o lună suntem bombardați cu reclame și promoții de tipul "Back to school". Scopul acestor reclame este de a îndemna părinții să-și pregătească copiii pentru școală: haine, ghiozdan, rechizite etc. Noi, cei de la AdGift, ne-am propus să promovăm în rândul părinților creștini un altfel de "back to school", și anume să îndemnăm părinții să se roage pentru copiii lor. Nu că până acum părinții nu s-au rugat pentru copii. Un părinte responsabil face din rugăciunea pentru copii un fel de obsesie a vieții lui. Dar, având în vedere începutul acestui nou an școlar, consider că este important să accentuăm în rugăciunea noastră două aspecte. Le voi enunța și explica punctual pe scurt.

1.Rugăciune pentru protecția copiilor.
În Numeri 6 este menționată binecuvântarea pe care Aaron trebuia să o rostească peste poporul Israel. Prima cerere de binecuvântare este aceasta: "Domnul să te binecuvinteze și să te păzească!" (v.24). Stă în puterea Domnului să păzească copiii noștri. Sfânta Scriptură abundă de afirmații referitoare la această acțiune a Domnului. Spre exemplu Psalmul 121.8 menționează: "Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și până în veac." Noi, în calitate de părinți, ne străduim să ne protejăm copiii de tot ceea ce ar putea fi dăunător pentru ei. Dar cred că suntem conștienți că fără intervenția și protecția Domnului toate eforturile noastre sunt zadarnice.

Voi identifica trei domenii unde este necesară protecția Domnului:

a. Protecția minții. Observăm cum în ultimii ani anumite curente ideologice se infiltrează din ce în ce mai mult în societatea românească. Țina acestor curente nu sunt părinții sau bunicii, ci copiii. Mintea copiilor este în plină dezvoltare. Ceea ce se sădește azi în mintea lor, aceea va crește la maturitate. Tocmai de aceea este mai mult decât necesar să ne rugăm pentru protecția minții copiilor noștri. Chiar dacă în mijlocul căminului copiii nu sunt expuși acestor curente ideologice, mai devreme sau mai târziu vor interacționa (într-un fel sau altul) cu aceste învățături.   

b. Protecția sufletului. Când vorbim despre protecția sufletului avem în vedere protecția împotriva păcatului. Păcatul pândește la orice pas. Anturajele din pauze pot fi mult mai dăunătoare pentru copiii noștri decât ne-am putea imagina. Soluția nu este retragerea copilului ci educarea lui, și mai ales rugăciunea pentru protecția sufletului. 

c. Protecția trupului. Am amintit mai sus versetul 8 din Psalmul 121. În acest verset accetul cade pe protecția trupului. Domnul are puterea de a păzi trupul nostru de orice pericol și vătămare. Oricât de atent ar putea fi copilul pentru a nu-și pune viața în pericol, fără protecția trupului oferită de Dumnezeu totul este în zadar. 
  
2. Rugăciune pentru o cunoaștere reală a lui Dumnezeu 

Faptul că un copil se naște într-o familie de creștini practicanți este pe de-o parte un avantaj, pe de altă parte un oarecare dezavantaj. Avantajul îl constituie faptul că el este mai protejat de maladia păcatului. Dezavantajul îl constituie faptul că el poate conștientiza mai greu că trebuie să ajungă la o cunoaștere reală (experențială) a lui Dumnezeu. De mic este dus la biserică, asistă la slujbe, merge la școala duminicală, se integrează în grupul de adolescenți/tineri. Toate acestea pot constitui un motiv al suficienței. Mediul creștin în care trăiește îi furnizează informații despre Dumnezeu. Cunoașterea experiențială a lui Dumnezeu are loc când aceste informații coboară de la minte la inimă. Acest proces îl face Duhul lui Dumnezeu. Copiii noștri trebuie să îl experimenteze pe Dumnezeu într-un mod real, de aceea noi în calitate de părinți suntem datori să ne rugăm în această direcție. 

Așadar, îndemnul nostru pentru părinți este să facă din rugăciunea pentru copii obsesia vieții lor. Aceasta este cea mai eficientă metodă de asigura copiilor un viitor și o nădeje. 

Mult succes tuturor copiilor în noul an școlar!

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

0749314956 salut@adgift.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!