• Intra in cont
  • 0749314956
  • Favorite
  • 0 0,00

Trăirea creștinului. Sfaturi practice din 1 Petru

Trăirea creștinului. Sfaturi practice din 1 Petru

Trăirea crestinului. Cum să trăiesc după voia lui Dumnezeu?


Una dintre cele mai cumpărate cărți de pe site-ul nostru este Trăirea creștinului - A.W. Tozer. Pentru mine (Daniel) aceasta este o mare bucurie. E o bucurie pentru că observ în rândul prietenilor AdGift o dorință crescândă de a trăi o viață după voia lui Dumnezeu. 

În cartea mai sus menționată celebrul învățător creștin A.W. Tozer vorbește despre caracterul creștinului. Învățăturile din această carte au la bază epistola 1 Petru. Într-un mod practic și direct apostolul Petru descrie cum trebuie să fie modul de viețuire a creștinului. 

Dumnezeu este sfânt. El nu este potențial sfânt, nici pe jumătate sfânt. El este sfânt într-un mod plenar. Această realitate este fundamentul sfințeniei creștinului. Atât în Vechiul cât și în Noul Testament (în mod special în 1 Petru) stă scris: "Fiți sfinți căci Eu sunt sfânt." Prin această expresie Dumnezeu poruncește celor din poporul Său să fie asemenea caracterului Său. În Predica de pe munte Mântuitorul nostru drag își îndemna ascultătorii prin următoarele: "Fiți dar desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit." (Matei 5.48)

Așadar, întrebarea: "Cum să trăiesc după voia lui Dumnezeu?" își găsește răspunsul într-un singur lexem simplu dar puternic în acelaști timp. Noi trebuie să trăim sfinți. În 1 Tesaloniceni 4.3 ne este revelată într-un mod direct voia Domnului. Apostolul Pavel menționează: "Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră." Acesta este standardul spre care noi trebuie să tindem. Aceasta este și esența cărți Trăirea creștinului. Aceasta este sența creștinismului. În Faptele Apostolilor 11.26 dr. Luca consemnează un amănunt foarte important, și anume faptul că pentru prima dată ucenicilor din Antiohia li s-a dat numele de creștini. Ei nu s-au auto numit creștini. Au fost numiți (probabil de păgâni) creștini. Ei se asemănau așa de mult cu Hristos încât cei din jur au spus: "Voi sunteți creștini". 

În 1 Petru 1 identificăm procesul de debut al sfințirii, și anume nașterea din nou. Duhul și Cuvântul conclucrează întru înnoirea minții corupte de păcat. Acest proces are ca rezultat sfințirea. Apostolul Petru este extrem de tranșant în exprimare. Conform textului întrucât am fost născuți din nou noi trebuie să lepădăm orice răutate, orice vicleșug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă și de clevetire. 

Trăirea sfântă nu se negociază. Nu e practicată în funcție de împrejurări. Destinatarii apostolului Petru treceau prin mari încercări. Ei erau prigoniți, hăituiți, bătuți, batjocoriți. Li se luau averile și proprietățile. Erau lipsiți de apărare în fața judecătorilor pentru că toți îi blamau. Cu toate acestea mesajul apostolului Petru era ferm pentru ei: "Fiți sfinți".

Iată o virtute atât de importantă, dar atât de omisă în cercurile creștine. În cartea Psalmilor stă scris: "Sfințenia este podoaba Case Tale, Doamne". Oare câți dintre cei ce se numesc creștini mai poartă cu cinste această podoabă? 


  

 
 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

0749314956 salut@adgift.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!